Przepis na Niebiańskie przekąski

Przepis na Niebiańskie przekąski

Niebiańskie przekąski

Niebiańskie przekąski

Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotowane w kuchence mikrofalowej z zaledwie 3 prostymi składnikami!

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Surowe migdały 2 cups ~256 g
Mleko 8 oz ~227 g
Olej kokosowy 1 łyżeczka ~6 g
Opcjonalne dodatki: mżawkę ze stopionej białej czekolady, mżawkę ze stopionego karmelu, kawałki toffi, posypkę lub M&Ms. - -

Etapy przygotowania


Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.

Umieść 8 do 10 migdałów w małym stosie na blasze do pieczenia.

Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w garnku lub użyj mikrofalówki (ostrożnie). W kuchence mikrofalowej umieść czekoladę w średniej misce przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Rozpuść w 30-sekundowych odstępach z mocą 50%, mieszając po każdym kroku, aż do całkowitego stopienia i gładkości.

Za pomocą łyżeczki ostrożnie skrop czekoladą kiście migdałów. Dodatkowe posypki są opcjonalne, ale bardzo zalecane!

Pozwól im całkowicie ostygnąć. Wstaw do lodówki co najmniej 20 minut lub do zestalenia. Przechowywać schłodzone w hermetycznym pojemniku.