Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotowane w kuchence mikrofalowej z zaledwie 3 prostymi składnikami!
35 minut
-
-
-
-
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Umieść 8 do 10 migdałów w małym stosie na blasze do pieczenia.
Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w garnku lub użyj mikrofalówki (ostrożnie). W kuchence mikrofalowej umieść czekoladę w średniej misce przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Rozpuść w 30-sekundowych odstępach z mocą 50%, mieszając po każdym kroku, aż do całkowitego stopienia i gładkości.
Za pomocą łyżeczki ostrożnie skrop czekoladą kiście migdałów. Dodatkowe posypki są opcjonalne, ale bardzo zalecane!
Pozwól im całkowicie ostygnąć. Wstaw do lodówki co najmniej 20 minut lub do zestalenia. Przechowywać schłodzone w hermetycznym pojemniku.
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Przygotuj zdrowe trufle z ciemnej czekolady w mniej niż 15 minut, aby zaspokoić wszelkie zachcianki na deser. Są w...
Ananas, truskawka-kantalupa i brzoskwinia-mango agua fresca. Świetny sposób na utrzymanie chłodu i nawilżenia prze...
Ta 1-minutowa kawa mrożona to najlepszy sposób na rozkoszowanie się filiżanką kawy latem! Jeśli jeszcze tego nie p...