Przepis na panierowany smażony kalafior

Przepis na panierowany smażony kalafior

Panierowany smażony kalafior

Panierowany smażony kalafior

Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz być w barze w Minnesocie, żeby dostać to niesamowite warzywo smażone w głębokim tłuszczu. Możesz to zrobić naprawdę łatwo, w domu. Sprawdź mój wpis na blogu tutaj!

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Panierowany smażony kalafior - Składniki

Jak przygotować panierowany smażony kalafior


Dusić różyczki, aż będą miękkie, ale nadal będą się trzymać razem. Wyjmij i spłucz zimną wodą. Pozostaw różyczki do wyschnięcia, a następnie umieść je w dużej torebce galonowej.

Dobrze wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i szczyptę pieprzu cayenne. Wrzucić do torebki i wstrząsnąć, aby pokryć różyczki.

Ubij jajko i mleko. Wlej do woreczka i wstrząśnij, aby pokryć.

Połącz panko, bułkę tartą, sól przyprawową i 1/4 szklanki mąki. Wlej do woreczka, wstrząśnij i połącz, delikatnie przesuwając różyczki w woreczku.

Smażyć na oleju, na średnim ogniu. Różyczki powinny być gotowe w ciągu 3-4 minut.

Podawać z dressingiem ranczo lub sosem serowym.

Zobacz inne nasze przepisy