Przepis na Panierowany smażony kalafior

Przepis na Panierowany smażony kalafior

Panierowany smażony kalafior

Panierowany smażony kalafior

Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz być w barze w Minnesocie, żeby dostać to niesamowite warzywo smażone w głębokim tłuszczu. Możesz to zrobić naprawdę łatwo, w domu. Sprawdź mój wpis na blogu tutaj!

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Duże różyczki kalafiora 12 -
Mąka 0.5 cups ~64 g
Sól 0.5 łyżeczek ~3 g
Pieprz 0.5 łyżeczek ~3 g
Szczypta pieprzu cayenne - -
Duże jajka ubite 2 -
Mleko 0.5 cups ~64 g
Okruchy chleba Panko 1 cup ~128 g
Sól 0.5 łyżeczek ~3 g
Włoska bułka tarta 0.5 cups ~64 g
Mąka uniwersalna 0.25 cups ~32 g

Etapy przygotowania


Dusić różyczki, aż będą miękkie, ale nadal będą się trzymać razem. Wyjmij i spłucz zimną wodą. Pozostaw różyczki do wyschnięcia, a następnie umieść je w dużej torebce galonowej.

Dobrze wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i szczyptę pieprzu cayenne. Wrzucić do torebki i wstrząsnąć, aby pokryć różyczki.

Ubij jajko i mleko. Wlej do woreczka i wstrząśnij, aby pokryć.

Połącz panko, bułkę tartą, sól przyprawową i 1/4 szklanki mąki. Wlej do woreczka, wstrząśnij i połącz, delikatnie przesuwając różyczki w woreczku.

Smażyć na oleju, na średnim ogniu. Różyczki powinny być gotowe w ciągu 3-4 minut.

Podawać z dressingiem ranczo lub sosem serowym.