Przepis na galaretki w rolkach

Przepis na galaretki w rolkach

Galaretki w rolkach

Galaretki w rolkach

Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i domowym dżemem

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Galaretki w rolkach - Składniki

Jak przygotować galaretki w rolkach


Rozgrzej piekarnik do 375 stopni f.

Wyłóż płytką blachę do pieczenia papierem do pieczenia pokrytym nieprzywierającym sprayem lub masłem.

W średniej misce ubić białka na sztywno.

Bez mycia ubijaczki, ubij żółtka w dużej misce.

Stopniowo dodawać cukier. Kontynuuj bicie.

Skrobię kukurydzianą i wanilię dodaj na żółtka.

Ostrożnie wymieszaj białka z żółtkami i wlej ciasto na przygotowaną patelnię. Równomiernie rozprowadzić ciasto i piec 12 - 15 minut

Ustaw na stojaku do chłodzenia pokrytym ręcznikiem. Ostrożnie wyjmij pergamin i zawiń ciasto w ręcznik. Ostudzić.

W robocie kuchennym zmiksuj twaróg i cukier puder na gęstą i gładką masę. Odłożyć na bok.

W małej rondelku ugotować truskawki i cukier do uzyskania gęstej masy; około 15 minut. Niech ostygnie całkowicie.

Po ostygnięciu ciasta rozwinąć i lekko posmarować mieszanką twarogową, a następnie dżemem.

Zwiń ciasto, aby zamknąć nadzienie, łączeniem do dołu.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem i wstaw do lodówki.

Zobacz inne nasze przepisy