Przepis na Słodka woda na trzy sposoby

Przepis na Słodka woda na trzy sposoby

Słodka woda na trzy sposoby

Słodka woda na trzy sposoby

Ananas, truskawka-kantalupa i brzoskwinia-mango agua fresca. Świetny sposób na utrzymanie chłodu i nawilżenia przez całe lato.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Ananasowa: - -
Świeży ananas 3 cups ~384 g
Agawa 3 łyżki stołowe ~54 g
Wyciśnięte limonki 1.5 -
Zimna woda 3 cups ~384 g
Lód - -
Truskawka-kantalupa: - -
Truskawki przecięte na pół 1 cup ~128 g
Kantalupa pokrojona w kostkę 2 cups ~256 g
Agawa 2 łyżki stołowe ~36 g
Sok z limonki 1 -
Zimna woda 3 cups ~384 g
Lód - -
Brzoskwinia-mango: - -
Świeże mango grubo posiekane 0.5 -
Skórka brzoskwini na ćwiartkach 2 -
Agawa 3 łyżeczki ~18 g
Sok z limonki 1 -
Zimna woda 3 cups ~384 g
Lód - -

Etapy przygotowania


W przypadku agua fresca ananasowego: za pomocą blendera kuchennego dodaj ananasa, agawę, sok z limonki i wodę. Miksuj na wysokim poziomie przez 1-2 minuty.

Używając drobnego sitka, przecedź sok do dzbanka do serwowania. Dodaj kilka garści lodu i podawaj.

W przypadku agua fresca truskawkowo-kantalupa: za pomocą blendera kuchennego dodać truskawki, kantalupę, agawę, sok z limonki i wodę. Miksuj na wysokim poziomie przez 1-2 minuty.

Używając drobnego sitka, przecedź sok do dzbanka do serwowania. Dodaj kilka garści lodu i podawaj.

Dla agua fresca brzoskwinia-mango: za pomocą blendera kuchennego dodaj mango, brzoskwinie, agawę, sok z limonki i wodę. Miksuj na wysokim poziomie przez 1-2 minuty.

Używając drobnego sitka, przecedź sok do dzbanka do serwowania. Dodaj kilka garści lodu i podawaj.