Prosty, romantyczny, klasyczny deser, pełen świeżych truskawek i domowej roboty bitej śmietany, a wszystko na wierzchu kruchego ciasta.
Wymieszaj truskawki z jedną łyżką cukru, odstaw.
Ciasto kruche: wymieszać razem 2 łyżki cukru, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj pokrojone masło lub margarynę, aż mieszanina będzie przypominać grubą bułkę.
Połącz jajko i mleko, dodaj wszystko na raz do suchych składników. Mieszaj, aż się zwilży.
Rozłóż w natłuszczonych foremkach, lekko zwiększając brzegi.
Piecz przez 10 - 13 minut lub aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta.
Schłodzić przez 10 minut. Podziel na 2 warstwy.
Aby zrobić bitą śmietanę: w małej misce wymieszaj śmietanę, cukier i ekstrakt waniliowy, ubij do gęstej śmietany, około 5 minut.
Przełóż łyżką owoce i bitą śmietanę między warstwy i na wierzch. Natychmiast podawaj.
Kalorie w porcji: 357, tłuszcz: 15, cholesterol: 40, sód: 198, potas: 243, węglowodany: 6, błonnik: 3,5, cukier: 19, białko: 6,1
Stromboli - wszystkie twoje ulubione mięsa połączone w jedną całość, aby stworzyć pyszną kolację stromboli.
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością,...
Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są...
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...