Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne również na śniadanie oraz jako kanapka z jajkiem
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Masło włóż do lodówki, odmierz 1 szklankę maślanki, a 2 łyżki dodatkowego masła rozpuść w małej misce, odstaw na bok
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól
Pokrój zimne masło na drobne kawałki i dodaj do miski.
Wlej maślankę i ugniataj ciasto palcami, aż wszystko się połączy, a następnie wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Rozwałkuj na grubość ok 2 cm
Pokrój nożem do ciastek lub szklanym kubkiem
Ułóż herbatniki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia blisko siebie i posmaruj roztopionym masła
Włożyć blachę do pieczenia z biszkoptami do piekarnika i piec na złoty kolor lub 10-15 minut, następnie wyjąć z piekarnika i ostudzić na ruszcie do pieczenia lub desce do krojenia
Domowy chleb bananowy szybki i łatwy do wykonania. Pyszny i aromatyczny, na pewno zrobisz go nie raz.
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Truskawki i rabarbar sprawiają, że ciasto jest słodkie i ma odpowiednią cierpkość. To łatwe ciasto jest wilgotne i...
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.