Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne również na śniadanie oraz jako kanapka z jajkiem
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Masło włóż do lodówki, odmierz 1 szklankę maślanki, a 2 łyżki dodatkowego masła rozpuść w małej misce, odstaw na bok
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól
Pokrój zimne masło na drobne kawałki i dodaj do miski.
Wlej maślankę i ugniataj ciasto palcami, aż wszystko się połączy, a następnie wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Rozwałkuj na grubość ok 2 cm
Pokrój nożem do ciastek lub szklanym kubkiem
Ułóż herbatniki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia blisko siebie i posmaruj roztopionym masła
Włożyć blachę do pieczenia z biszkoptami do piekarnika i piec na złoty kolor lub 10-15 minut, następnie wyjąć z piekarnika i ostudzić na ruszcie do pieczenia lub desce do krojenia
Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...
Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych
To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością,...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są...