Przepis na Prosta tarta klonowo-jabłkowa

Przepis na Prosta tarta klonowo-jabłkowa

Prosta tarta klonowo-jabłkowa

Prosta tarta klonowo-jabłkowa

Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka granny smith w połączeniu ze 100% czystym kremem klonowym na cieście francuskim zajmują kilka minut.

Czas przygotowania

40 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Jabłka Ranny Smith z rdzeniem pokrojone w cienkie plastry 2 gramy ~2 g
Krem klonowy 2 łyżki stołowe ~36 g
Ciasto francuskie w formie rozmrożone 1 -
Masło roztopione 40 gramów ~40 g

Etapy przygotowania


Wyłóż folię i blachę do ciastek i spryskaj olejem roślinnym.

Ciasto francuskie rozwiń na folii. Za pomocą widelca wybij kilkanaście otworów w arkuszu ciasta.

Rozłóż krem klonowy na ciasto.

Ułóż plasterki jabłka w przyjemny wzór na cieście. Pozostaw ¼ "wokół krawędzi.

Posmaruj szczyty jabłek masłem.

Zagnij brzegi ciasta.

Piec 200 stopni C przez 20 minut lub do zarumienienia brzegów ciasta.