Przepis na prosta tarta klonowo-jabłkowa

Przepis na prosta tarta klonowo-jabłkowa

Prosta tarta klonowo-jabłkowa

Prosta tarta klonowo-jabłkowa

Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka granny smith w połączeniu ze 100% czystym kremem klonowym na cieście francuskim zajmują kilka minut.

Czas przygotowania

40 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Prosta tarta klonowo-jabłkowa - Składniki

Jak przygotować prosta tarta klonowo-jabłkowa


Wyłóż folię i blachę do ciastek i spryskaj olejem roślinnym.

Ciasto francuskie rozwiń na folii. Za pomocą widelca wybij kilkanaście otworów w arkuszu ciasta.

Rozłóż krem klonowy na ciasto.

Ułóż plasterki jabłka w przyjemny wzór na cieście. Pozostaw ¼ "wokół krawędzi.

Posmaruj szczyty jabłek masłem.

Zagnij brzegi ciasta.

Piec 200 stopni C przez 20 minut lub do zarumienienia brzegów ciasta.

Zobacz inne nasze przepisy