Przepis na chleb bananowy

Przepis na chleb bananowy

Chleb bananowy

Chleb bananowy

Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone. Wskazówka 1: jeśli planujesz chleb bananowy, ale banany nie są jeszcze dojrzałe, włóż je do papierowej torby na 2-3 dni i będą gotowe. Wskazówka 2: podwoić ilości i zamrozić pieczywo, niektórzy przechowują przez dobre 2-3 miesiące.

Preparation time

35 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Chleb bananowy - Ingredients

How to prepare chleb bananowy


Rozgrzej piekarnik do 350 f / 180 c

Najpierw wymieszaj nasiona lnu i wodę w blenderze przez około 3-5 minut, aż uzyskasz galaretowatą substancję podobną do białka jajka.

Wymieszaj cukier, ekstrakt waniliowy i olej i dodaj mieszankę nasion lnu

Wymieszaj razem wszystkie suche składniki (mąkę, sól, proszek do pieczenia, dodatki takie jak cynamon, orzechy itp.)

Dodawaj stopniowo suszone rzeczy, naprzemiennie z rozgniecionymi bananami.

Bardzo lekko nasmaruj patelnie, dodaj nasiona sezamu jako powłokę, wkładając dużą garść, a następnie potrząśnij nim tak, aby znalazł się na dnie i krawędziach.

Jeśli używasz kwadratowej patelni, chleby będą gotować się szybciej, około 40-45 minut

Jeśli masz blachę do chleba, umieścić ciasto na 50 minut do godziny.

See our other recipes