Pomysł na kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem. Pyszny obiad dla każdego
Garnek postawić na ogniu, a gdy się zagotuje, posolić, spaghetti gotować 9 minut lub do „aldente”,
Podczas gdy makaron się gotuje, umieść nieprzywierającą patelnię na ogniu i delikatnie usmaż cebulę z czosnek do miękkości,
Zmniejsz ogień na patelni, dodaj szpinak i umieść pokrywkę na górze na minutę lub dwie,
Dodać ricottę do mieszanki szpinakowej, ponownie umieścić pokrywkę na patelni i odstawić z ognia, aż makaron będzie gotowy,
Odcedź makaron, a następnie wymieszaj ze szpinakiem i ricottą,
Jeśli zdecydujesz się na orzeszki piniowe, po prostu upiecz je na nieprzywierającej patelni, aż zaczną się złocić,
Dodaj tarty parmezan (opcjonalnie), oliwę chili (opcjonalnie) i ciesz się smakiem wraz z kieliszkiem schłodzonego białego wina.
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.