Ten chleb nawróci nie-wegan jednym kęsem. Możesz dodać trochę więcej cukru, jeśli twoje banany są trochę zielone. Wskazówka 1: jeśli planujesz chleb bananowy, ale banany nie są jeszcze dojrzałe, włóż je do papierowej torby na 2-3 dni i będą gotowe. Wskazówka 2: podwoić ilości i zamrozić pieczywo, niektórzy przechowują przez dobre 2-3 miesiące.
Rozgrzej piekarnik do 350 f / 180 c
Najpierw wymieszaj nasiona lnu i wodę w blenderze przez około 3-5 minut, aż uzyskasz galaretowatą substancję podobną do białka jajka.
Wymieszaj cukier, ekstrakt waniliowy i olej i dodaj mieszankę nasion lnu
Wymieszaj razem wszystkie suche składniki (mąkę, sól, proszek do pieczenia, dodatki takie jak cynamon, orzechy itp.)
Dodawaj stopniowo suszone rzeczy, naprzemiennie z rozgniecionymi bananami.
Bardzo lekko nasmaruj patelnie, dodaj nasiona sezamu jako powłokę, wkładając dużą garść, a następnie potrząśnij nim tak, aby znalazł się na dnie i krawędziach.
Jeśli używasz kwadratowej patelni, chleby będą gotować się szybciej, około 40-45 minut
Jeśli masz blachę do chleba, umieścić ciasto na 50 minut do godziny.
Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygot...
Chcesz spróbować prostego, najszybszego smażonego ryżu z mango? Pyszne śniadanie, na które warto się obudzić.
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...