Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową, aby uzyskać naprawdę wyjątkowy posiłek.
Wrzuć łodygi kolendry do wody i zagotuj, a następnie usuń łodygi (ten krok jest opcjonalny)
Soczewicę opłucz i dodaj do bulionu z łodyg
Doprowadź soczewicę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień na średni
Dodaj trochę wody z soczewicy do kostek bulionowych, dobrze rozgnieć, a następnie dodaj do soczewicy
Na patelnię dodaj olej z pestek winogron, nasiona kolendry (jeśli wolisz, możesz umieścić nasiona w młynku do kawy), kminek, kurkumę, garam masala.
Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie pachnieć przez około 5 minut.
Serranos zmielić, zetrzeć imbir, posiekać cebulę, posiekać czosnek i dodać na patelnię, a następnie smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, a następnie dodaj do ugotowanej soczewicy i gotuj jeszcze przez 20 minut na małym ogniu.
Jeśli lubisz zupę o gładkiej konsystencji, możesz ją włożyć do robota kuchennego (blendera lub blendera ręcznego) na przecier lub użyć tylko połowy do zupy o lekko teksturowanej konsystencji lub pozostawić ją, jeśli chcesz.
Biała fasola i zielony szpinak, razem tworzą fantastyczne połączenie. Przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Przenieś klasyczne smoothie acai na wyższy poziom, zamieniając ją w te śniadaniowe lody acai granola!