Przepis na indyjska zupa z czerwonej soczewicy

Przepis na indyjska zupa z czerwonej soczewicy

Indyjska zupa z czerwonej soczewicy

Indyjska zupa z czerwonej soczewicy

Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową, aby uzyskać naprawdę wyjątkowy posiłek.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Indyjska zupa z czerwonej soczewicy - Składniki

Jak przygotować indyjska zupa z czerwonej soczewicy


Wrzuć łodygi kolendry do wody i zagotuj, a następnie usuń łodygi (ten krok jest opcjonalny)

Soczewicę opłucz i dodaj do bulionu z łodyg

Doprowadź soczewicę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień na średni

Dodaj trochę wody z soczewicy do kostek bulionowych, dobrze rozgnieć, a następnie dodaj do soczewicy

Na patelnię dodaj olej z pestek winogron, nasiona kolendry (jeśli wolisz, możesz umieścić nasiona w młynku do kawy), kminek, kurkumę, garam masala.

Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie pachnieć przez około 5 minut.

Serranos zmielić, zetrzeć imbir, posiekać cebulę, posiekać czosnek i dodać na patelnię, a następnie smażyć, aż cebula będzie miękka.

Dodaj sos pomidorowy i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, a następnie dodaj do ugotowanej soczewicy i gotuj jeszcze przez 20 minut na małym ogniu.

Jeśli lubisz zupę o gładkiej konsystencji, możesz ją włożyć do robota kuchennego (blendera lub blendera ręcznego) na przecier lub użyć tylko połowy do zupy o lekko teksturowanej konsystencji lub pozostawić ją, jeśli chcesz.

Zobacz inne nasze przepisy