Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową, aby uzyskać naprawdę wyjątkowy posiłek.
Wrzuć łodygi kolendry do wody i zagotuj, a następnie usuń łodygi (ten krok jest opcjonalny)
Soczewicę opłucz i dodaj do bulionu z łodyg
Doprowadź soczewicę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień na średni
Dodaj trochę wody z soczewicy do kostek bulionowych, dobrze rozgnieć, a następnie dodaj do soczewicy
Na patelnię dodaj olej z pestek winogron, nasiona kolendry (jeśli wolisz, możesz umieścić nasiona w młynku do kawy), kminek, kurkumę, garam masala.
Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie pachnieć przez około 5 minut.
Serranos zmielić, zetrzeć imbir, posiekać cebulę, posiekać czosnek i dodać na patelnię, a następnie smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, a następnie dodaj do ugotowanej soczewicy i gotuj jeszcze przez 20 minut na małym ogniu.
Jeśli lubisz zupę o gładkiej konsystencji, możesz ją włożyć do robota kuchennego (blendera lub blendera ręcznego) na przecier lub użyć tylko połowy do zupy o lekko teksturowanej konsystencji lub pozostawić ją, jeśli chcesz.
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Świetna sałatka na zimowe dni. Ciekawie dobrane składniki komponują razem nietypowy smak.
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
Chicken 65 składa się z 65 różnych składników i ziół. To danie z korony południowych Indii. To pyszne i jedno z na...