Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową, aby uzyskać naprawdę wyjątkowy posiłek.
Wrzuć łodygi kolendry do wody i zagotuj, a następnie usuń łodygi (ten krok jest opcjonalny)
Soczewicę opłucz i dodaj do bulionu z łodyg
Doprowadź soczewicę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień na średni
Dodaj trochę wody z soczewicy do kostek bulionowych, dobrze rozgnieć, a następnie dodaj do soczewicy
Na patelnię dodaj olej z pestek winogron, nasiona kolendry (jeśli wolisz, możesz umieścić nasiona w młynku do kawy), kminek, kurkumę, garam masala.
Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie pachnieć przez około 5 minut.
Serranos zmielić, zetrzeć imbir, posiekać cebulę, posiekać czosnek i dodać na patelnię, a następnie smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, a następnie dodaj do ugotowanej soczewicy i gotuj jeszcze przez 20 minut na małym ogniu.
Jeśli lubisz zupę o gładkiej konsystencji, możesz ją włożyć do robota kuchennego (blendera lub blendera ręcznego) na przecier lub użyć tylko połowy do zupy o lekko teksturowanej konsystencji lub pozostawić ją, jeśli chcesz.
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Chicken 65 składa się z 65 różnych składników i ziół. To danie z korony południowych Indii. To pyszne i jedno z na...
Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosó...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...