Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową, aby uzyskać naprawdę wyjątkowy posiłek.
Wrzuć łodygi kolendry do wody i zagotuj, a następnie usuń łodygi (ten krok jest opcjonalny)
Soczewicę opłucz i dodaj do bulionu z łodyg
Doprowadź soczewicę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień na średni
Dodaj trochę wody z soczewicy do kostek bulionowych, dobrze rozgnieć, a następnie dodaj do soczewicy
Na patelnię dodaj olej z pestek winogron, nasiona kolendry (jeśli wolisz, możesz umieścić nasiona w młynku do kawy), kminek, kurkumę, garam masala.
Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie pachnieć przez około 5 minut.
Serranos zmielić, zetrzeć imbir, posiekać cebulę, posiekać czosnek i dodać na patelnię, a następnie smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, a następnie dodaj do ugotowanej soczewicy i gotuj jeszcze przez 20 minut na małym ogniu.
Jeśli lubisz zupę o gładkiej konsystencji, możesz ją włożyć do robota kuchennego (blendera lub blendera ręcznego) na przecier lub użyć tylko połowy do zupy o lekko teksturowanej konsystencji lub pozostawić ją, jeśli chcesz.
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...