6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie z indyjskiej kuchni
Umieść orzechy nerkowca i mleko kokosowe w robocie kuchennym lub blenderze i miksuj do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji.
Umieść dużą patelnię lub wok na dużym ogniu. Podsmaż cebulę niewielką ilością oleju, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund. Dodaj curry w proszku, ciągle mieszając przez minutę, aż zacznie pachnieć.
Powoli dodać sos z orzechów nerkowca i 400 ml wody. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i dodaj jagnięcinę. Gotuj przez kolejne 15 - 20 minut lub do ugotowania jagnięciny.
Podawaj z ryżem.
Doskonale upieczony stek z dodatkami i eleganckim sosem.
Chicken lettuce wraps to danie kuchni azjatyckiej, składające się z aromatycznie przyprawionego mięsa z kurczaka i...
Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni i...
Wegetariańskie manchurian to bardzo pyszne kulki zanurzone w pysznym sosie. Wegetariański manchurian może służyć j...
Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!