6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie z indyjskiej kuchni
Umieść orzechy nerkowca i mleko kokosowe w robocie kuchennym lub blenderze i miksuj do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji.
Umieść dużą patelnię lub wok na dużym ogniu. Podsmaż cebulę niewielką ilością oleju, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund. Dodaj curry w proszku, ciągle mieszając przez minutę, aż zacznie pachnieć.
Powoli dodać sos z orzechów nerkowca i 400 ml wody. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i dodaj jagnięcinę. Gotuj przez kolejne 15 - 20 minut lub do ugotowania jagnięciny.
Podawaj z ryżem.
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Brokułowa zapiekanka z kurczaka to pyszne danie, które składa się z ugotowanego kurczaka, świeżych różyczek brokuł...
Mięsne pulpety z mielonego indyka, wystarczy pół godziny aby je przygotować. Można ich używać do różnych sosów lub...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Dosłownie idealny przepis na indyka na Święto Dziękczynienia i Boże Narodzenie - niezawodny! Zapraszam na mój blog...
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.