Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka, które przygotujesz nie jeden raz. Tuńczyk jest bogaty w składini odżywcze i ma wiele walorów zdrowotnych. Zawiera wysoką wysokość białka, jest bogaty w kwasy omega-3, posiada wysoką zawartość witaminy D i B12.
30 minut
1069 kcal
8.3 g
135.3 g
50.1 g
Umieść tuńczyka w zamrażarce na 15-20 minut, aż stanie się twardy. Ułatwi to jego pokrojenie.
Do średniej miski wrzuć szczypiorek i cebulę, dodaj olej sezamowy, oliwę, sól i pieprz cayenne. Odłóż na bok.
Gdy tuńczyk będzie gotowy do pokrojenia, połóż go na desce. Używając krajalnicy (lub ostrego noża) pokrój go w cienkie plasterk. Następnie weź plasterki i pokrój wzdłuż. Obróć tuńczyka i pokrój w małą kostkę. Wrzuć tuńczyka do miski.
Delikatnie wymieszaj składniki. Dopraw w razie potrzeby
Do podania ułóż plasterki ogórka na dnie miski, dodaj dużą porcję tatara z tuńczyka, posyp pokrojonym w kostkę awokado, wodorostami i odrobiną soli.
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie...
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...