Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka, które przygotujesz nie jeden raz. Tuńczyk jest bogaty w składini odżywcze i ma wiele walorów zdrowotnych. Zawiera wysoką wysokość białka, jest bogaty w kwasy omega-3, posiada wysoką zawartość witaminy D i B12.
30 minut
1069 kcal
8.3 g
135.3 g
50.1 g
Umieść tuńczyka w zamrażarce na 15-20 minut, aż stanie się twardy. Ułatwi to jego pokrojenie.
Do średniej miski wrzuć szczypiorek i cebulę, dodaj olej sezamowy, oliwę, sól i pieprz cayenne. Odłóż na bok.
Gdy tuńczyk będzie gotowy do pokrojenia, połóż go na desce. Używając krajalnicy (lub ostrego noża) pokrój go w cienkie plasterk. Następnie weź plasterki i pokrój wzdłuż. Obróć tuńczyka i pokrój w małą kostkę. Wrzuć tuńczyka do miski.
Delikatnie wymieszaj składniki. Dopraw w razie potrzeby
Do podania ułóż plasterki ogórka na dnie miski, dodaj dużą porcję tatara z tuńczyka, posyp pokrojonym w kostkę awokado, wodorostami i odrobiną soli.
Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni i...
Chicken 65 składa się z 65 różnych składników i ziół. To danie z korony południowych Indii. To pyszne i jedno z na...
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.