6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie z indyjskiej kuchni
Umieść orzechy nerkowca i mleko kokosowe w robocie kuchennym lub blenderze i miksuj do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji.
Umieść dużą patelnię lub wok na dużym ogniu. Podsmaż cebulę niewielką ilością oleju, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund. Dodaj curry w proszku, ciągle mieszając przez minutę, aż zacznie pachnieć.
Powoli dodać sos z orzechów nerkowca i 400 ml wody. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i dodaj jagnięcinę. Gotuj przez kolejne 15 - 20 minut lub do ugotowania jagnięciny.
Podawaj z ryżem.
Danie o niskiej zawartości węglowodanów mogą nie zapewniać natychmiastowej satysfakcji, ale z pewnością są warte w...
Do przygotowania makaronu z cukini najczęściej używa się cukinii żółtej lub zielonej, które są bardzo zdrowe i peł...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Lepkie i słodkie żeberka, które są pieczone w niskiej temperaturze.
Zdrowy brązowy ryż i brokuły, kremowy sos i pikantny kurczak, posypane chrupiącą smażoną cebulą. Pyszna zapiekanka...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...