Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową, aby uzyskać naprawdę wyjątkowy posiłek.
Wrzuć łodygi kolendry do wody i zagotuj, a następnie usuń łodygi (ten krok jest opcjonalny)
Soczewicę opłucz i dodaj do bulionu z łodyg
Doprowadź soczewicę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień na średni
Dodaj trochę wody z soczewicy do kostek bulionowych, dobrze rozgnieć, a następnie dodaj do soczewicy
Na patelnię dodaj olej z pestek winogron, nasiona kolendry (jeśli wolisz, możesz umieścić nasiona w młynku do kawy), kminek, kurkumę, garam masala.
Smażyć na średnim ogniu, aż zacznie pachnieć przez około 5 minut.
Serranos zmielić, zetrzeć imbir, posiekać cebulę, posiekać czosnek i dodać na patelnię, a następnie smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, a następnie dodaj do ugotowanej soczewicy i gotuj jeszcze przez 20 minut na małym ogniu.
Jeśli lubisz zupę o gładkiej konsystencji, możesz ją włożyć do robota kuchennego (blendera lub blendera ręcznego) na przecier lub użyć tylko połowy do zupy o lekko teksturowanej konsystencji lub pozostawić ją, jeśli chcesz.
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Chicken chilli to pikantne, soczyste i aromatyczne danie. Chilli z kurczaka ma fantastyczny smak, lekko ostre.
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...