6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie z indyjskiej kuchni
Umieść orzechy nerkowca i mleko kokosowe w robocie kuchennym lub blenderze i miksuj do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji.
Umieść dużą patelnię lub wok na dużym ogniu. Podsmaż cebulę niewielką ilością oleju, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund. Dodaj curry w proszku, ciągle mieszając przez minutę, aż zacznie pachnieć.
Powoli dodać sos z orzechów nerkowca i 400 ml wody. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i dodaj jagnięcinę. Gotuj przez kolejne 15 - 20 minut lub do ugotowania jagnięciny.
Podawaj z ryżem.
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Tuńczyk ze słodko-pikantną azjatycką sałatką to pyszna potrawa, która składa się z kawałków świeżego tuńczyka i mi...
Wegetariańskie manchurian to bardzo pyszne kulki zanurzone w pysznym sosie. Wegetariański manchurian może służyć j...
Do przygotowania makaronu z cukini najczęściej używa się cukinii żółtej lub zielonej, które są bardzo zdrowe i peł...
Ten pyszny przepis na smażoną wołowinę teriyaki zawiera niekonwencjonalny dodatek słodkich ziemniaków
Gotowe w mniej niż 20 minut. Świeże warzywa, krewetki i doskonale doprawiony sos składają się na niezapomniany pos...