Przepis na pierś kurczaka pieczona w piekarniku

Przepis na pierś kurczaka pieczona w piekarniku

Pierś kurczaka pieczona w piekarniku

Pierś kurczaka pieczona w piekarniku

Wspaniała alternatywa dla smażonych kotletów. Soczysta i delikatna pierś.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Pierś kurczaka pieczona w piekarniku - Składniki

Jak przygotować pierś kurczaka pieczona w piekarniku


Wszystkie składniki marynaty umieść w misce wraz z piersią z kurczaka, dokładnie wymieszaj. Przykryj miskę i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę lub na całą noc nocy.

Umieść płatki kukurydziane w robocie kuchennym i miksuj na gładko. Przełóż do miski i dodaj mąkę kukurydzianą do płatków. Dodaj przyprawy.

Ustaw trzy płytkie miski, jedną z mąką, jedną z jajkami i jedną z okruchami płatków kukurydzianych.

Najpierw zanurz kurczaka w mące, potem w jajko, a na końcu w płatkach kukurydzianych.

Przełożyć do formy do pieczenia i skropić kawałki oliwą z oliwek.

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni

Piec 40 - 45 minut lub do momentu, aż panierka się zarumieni, w zależności od wielkości piersi kurczaka.

Zobacz inne nasze przepisy