Wspaniała alternatywa dla smażonych kotletów. Soczysta i delikatna pierś.
Wszystkie składniki marynaty umieść w misce wraz z piersią z kurczaka, dokładnie wymieszaj. Przykryj miskę i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę lub na całą noc nocy.
Umieść płatki kukurydziane w robocie kuchennym i miksuj na gładko. Przełóż do miski i dodaj mąkę kukurydzianą do płatków. Dodaj przyprawy.
Ustaw trzy płytkie miski, jedną z mąką, jedną z jajkami i jedną z okruchami płatków kukurydzianych.
Najpierw zanurz kurczaka w mące, potem w jajko, a na końcu w płatkach kukurydzianych.
Przełożyć do formy do pieczenia i skropić kawałki oliwą z oliwek.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni
Piec 40 - 45 minut lub do momentu, aż panierka się zarumieni, w zależności od wielkości piersi kurczaka.
Chicken lettuce wraps to danie kuchni azjatyckiej, składające się z aromatycznie przyprawionego mięsa z kurczaka i...
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Zdrowy brązowy ryż i brokuły, kremowy sos i pikantny kurczak, posypane chrupiącą smażoną cebulą. Pyszna zapiekanka...
Danie o niskiej zawartości węglowodanów mogą nie zapewniać natychmiastowej satysfakcji, ale z pewnością są warte w...