Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
W średniej misce wymieszaj suche składniki.
Zrób zagłębienie pośrodku i wlej oliwę z oliwek i letnią wodę.
Ciasto wyrabiać rękami przez 5-10 minut.
Ciasto podzielić na 16 równych części.
Weź dwa kawałki i rozciągnij ciasto w cienkie paski (około 30-35 cm długości).
Przykryj resztę ciasta, aby nie wyschło.
Umieść 2 paski obok siebie, ściśnij końce. Skręć je razem i uszczypnij, aby połączyć końce.
Krążki układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
Wsyp sezam na patelnię i praż na średnim ogniu
Mieszaj nasiona co 4-5 minut, aż uzyskają złoty kolor. Odłożyć na bok.
Wlej melasę i wrzącą wodę do miski wystarczająco dużej, aby pasowała do twoich pierścieni.
Wymieszaj trzepaczką, aby całkowicie rozpuścić melasę.
Umieść nasiona sezamu w innej misce.
Zanurz obie strony krążków w płynie, odsącz nadmiar płynu, a następnie pokryj obie strony sezamem.
Przenieś na blachę do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku około 17 minut.
Casto zapewniające niesamowicie głęboki smak czekolady. Wspaniała alternatywa dla typowych ciast czekoladowych
To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością,...
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...