Najlepszy okrągły chleb, jaki kiedykolwiek upiekłem! Pokryty pysznym sezamem. Pyszne.
20 minut
-
-
-
-
W średniej misce wymieszaj suche składniki.
Zrób zagłębienie pośrodku i wlej oliwę z oliwek i letnią wodę.
Ciasto wyrabiać rękami przez 5-10 minut.
Ciasto podzielić na 16 równych części.
Weź dwa kawałki i rozciągnij ciasto w cienkie paski (około 30-35 cm długości).
Przykryj resztę ciasta, aby nie wyschło.
Umieść 2 paski obok siebie, ściśnij końce. Skręć je razem i uszczypnij, aby połączyć końce.
Krążki układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
Wsyp sezam na patelnię i praż na średnim ogniu
Mieszaj nasiona co 4-5 minut, aż uzyskają złoty kolor. Odłożyć na bok.
Wlej melasę i wrzącą wodę do miski wystarczająco dużej, aby pasowała do twoich pierścieni.
Wymieszaj trzepaczką, aby całkowicie rozpuścić melasę.
Umieść nasiona sezamu w innej misce.
Zanurz obie strony krążków w płynie, odsącz nadmiar płynu, a następnie pokryj obie strony sezamem.
Przenieś na blachę do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku około 17 minut.
Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne równie...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
Domowy chleb bananowy szybki i łatwy do wykonania. Pyszny i aromatyczny, na pewno zrobisz go nie raz.