Przepis na batony śniadaniowe

Przepis na batony śniadaniowe

Batony śniadaniowe

Batony śniadaniowe

To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Batony śniadaniowe - Składniki

Jak przygotować batony śniadaniowe


Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:

W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i skórkę z cytryny. Odłóż to na bok.

W mikserze połącz ser śmietankowy i masło. Mieszaj do uzyskania gładkości. Dodaj mieszankę mąki i ubijaj na niskim poziomie, aż mieszanina będzie krucha. Odstaw jedną filiżankę tej mieszanki.

Posmarować masłem formę do pieczenia 9 x 9.

Pozostałą mieszankę miękiszu wycisnąć na dno przygotowanej formy do pieczenia. Piec około 10-15 minut.

W małej misce połącz dżem z sokiem z cytryny. Ostrożnie rozprowadź dżem na gorącej skórce. Posyp zachowaną filiżanką mieszanki miękiszu.

Piecz 15-20 minut lub do momentu, aż wierzch będzie lekko zarumieniony. Ostudź i pokrój w paski.

Zobacz inne nasze przepisy