To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:
W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i skórkę z cytryny. Odłóż to na bok.
W mikserze połącz ser śmietankowy i masło. Mieszaj do uzyskania gładkości. Dodaj mieszankę mąki i ubijaj na niskim poziomie, aż mieszanina będzie krucha. Odstaw jedną filiżankę tej mieszanki.
Posmarować masłem formę do pieczenia 9 x 9.
Pozostałą mieszankę miękiszu wycisnąć na dno przygotowanej formy do pieczenia. Piec około 10-15 minut.
W małej misce połącz dżem z sokiem z cytryny. Ostrożnie rozprowadź dżem na gorącej skórce. Posyp zachowaną filiżanką mieszanki miękiszu.
Piecz 15-20 minut lub do momentu, aż wierzch będzie lekko zarumieniony. Ostudź i pokrój w paski.
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego p...
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Prosciutto i awokado to naprawdę szybka i łatwa przekąska, przepis zajmuje tylko 5 minut, ładnie wyglądaja i nadaj...