To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:
W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i skórkę z cytryny. Odłóż to na bok.
W mikserze połącz ser śmietankowy i masło. Mieszaj do uzyskania gładkości. Dodaj mieszankę mąki i ubijaj na niskim poziomie, aż mieszanina będzie krucha. Odstaw jedną filiżankę tej mieszanki.
Posmarować masłem formę do pieczenia 9 x 9.
Pozostałą mieszankę miękiszu wycisnąć na dno przygotowanej formy do pieczenia. Piec około 10-15 minut.
W małej misce połącz dżem z sokiem z cytryny. Ostrożnie rozprowadź dżem na gorącej skórce. Posyp zachowaną filiżanką mieszanki miękiszu.
Piecz 15-20 minut lub do momentu, aż wierzch będzie lekko zarumieniony. Ostudź i pokrój w paski.
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Prosty, dwuskładnikowy przepis na krówki, idealny na święta! Szczerze mówiąc, nikt nigdy się nie dowie, że to nie...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.
Słodkie i lepkie, te pyszne kostki kokosowe są idealnym dodatkiem do filiżanki dobrej kawy.
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...