To wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia. Ciesz się z miłością, Catherine Xo
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:
W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i skórkę z cytryny. Odłóż to na bok.
W mikserze połącz ser śmietankowy i masło. Mieszaj do uzyskania gładkości. Dodaj mieszankę mąki i ubijaj na niskim poziomie, aż mieszanina będzie krucha. Odstaw jedną filiżankę tej mieszanki.
Posmarować masłem formę do pieczenia 9 x 9.
Pozostałą mieszankę miękiszu wycisnąć na dno przygotowanej formy do pieczenia. Piec około 10-15 minut.
W małej misce połącz dżem z sokiem z cytryny. Ostrożnie rozprowadź dżem na gorącej skórce. Posyp zachowaną filiżanką mieszanki miękiszu.
Piecz 15-20 minut lub do momentu, aż wierzch będzie lekko zarumieniony. Ostudź i pokrój w paski.
Pieczone chipsy pita doskonałe do zup, ale także jako zwykła przekąska.
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...