Pięć minut i pięć składników na batony krówkowe!
Wyłóż patelnię o wymiarach 13x9 folią, lekko spryskaj olejem.
W dużej misce nadającej się do kuchenek mikrofalowych dodaj płatki czekoladowe i mleko skondensowane. Włóż do kuchenki mikrofalowej na około 40 sekund lub do momentu, gdy płatki się roztopią. W razie potrzeby kontynuuj gotowanie w kuchence mikrofalowej w 15-sekundowych odstępach, aż się rozpuści. Nie rozgotowywać. Natychmiast dodać wanilię i sól. Następnie dodaj pianki i orzechy.
Rozsmaruj i wciśnij krówki do przygotowanej patelni. Przed pocięciem na kwadraty przechowywać w lodówce, aż całkowicie ostygnie.
Abok abok sago to tradycyjny malajski deser znany również jako kuih. Sago jest jednym z głównych składników tego p...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Miękke, słodke i ciągnące się świeżo upieczone, rozpływają się w ustach. Gotowe w kilkanaście minut.
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...
To naprawdę ważne, aby coś przekąsić, gdy nadejdą chwile, w których nie poczujesz się głodny/a. Te małe przekąski...
Prosty przepis na pyszny dżem z jagód i nasion chia.