Przepis na Świeże gazpacho z arbuza

Przepis na Świeże gazpacho z arbuza

Świeże gazpacho z arbuza

Świeże gazpacho z arbuza

Gazpacho - „hiszpańska sałatka z zupą” sięga czasów, gdy Hiszpania była częścią świata islamu. Tradycyjnie przygotowywany na zaprawie z resztek chleba, który miał około tygodnia.  Słodki, świeży smak w połączeniu z wysoką zawartością składników odżywczych sprawia, że ​​ta zupa-sałatka jest idealna na letnie grille, przyjęcia dla dzieci, pikniki i wiele innych. Idealny do / przy… * grillu lub pikniku, pożywny i obfity, idealny jako przystawka * podawaj w misce lub szklance * dodaje żywego koloru każdemu nakryciu stołu zamiana składników * arbuz; Zamiast tego słodkiego smaku arbuza można zamienić na pomidory, dzięki czemu jest bardziej słony i kwaśny. Innym owocem, który dobrze się sprawdza, jest truskawka, ale ma małe czarne pestki, więc konsystencja również trochę zmienia zupę.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-


Składniki

# nazwa produktu ilość waga
Arbuz 600 gramów ~600 g
Pomidory 500 gramów ~500 g
Cebula 0.25 -
Mały ogórek 1 -
Czerwona papryka (mielona) 0.25 -
Ząbek czosnku 1 -
Oliwa z oliwek 4 łyżeczki ~24 g
czerwony ocet winny 4 łyżeczki ~24 g
Różowa sól 2 gramy ~2 g
Liście mięty 6 -

Etapy przygotowania


Arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki

Usuń skórkę z pomidorów, usuń nasiona i pokrój na kawałki

Obierz skórkę i pokrój ogórka na kawałki

Czosnek, cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj pieprz

Umieść wszystkie owoce i warzywa w blenderze i zmiksuj, aż uzyskasz konsystencję smoothie

Dodaj sól, oliwę z oliwek i ocet i miksuj przez 5 sekund, aż wszystko się połączy

Spróbuj i dostosuj składniki, zwiększ sól lub ocet itp.

Przechowuj w lodówce przez 20 minut lub dłużej, aż będzie gotowy do podania, a następnie posyp posiekanymi liśćmi mięty