Przepis na kurczak schezwan biryani

Przepis na kurczak schezwan biryani

Kurczak schezwan biryani

Kurczak schezwan biryani

Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni indochińskiej. Fusion kuchni indochińskiej jest dziełem mistrza kuchni Harpala, znanego ze swojej sztuki fusion w przemyśle spożywczym. Przepis szefa kuchni harpal kurczaka biryani jest łatwy i szybki w przygotowaniu w domu bez zbędnych ceregieli, wystarczy kilka składników chutney ching's secret schezwan, masala smażony ryż schezwan, ryż basmati, kurczak pokrojony w dużą kostkę, cebula (w plasterkach), olej, kolendra (siekane), mięta (siekana), twaróg, czerwone chili w proszku, sól, która jest łatwo dostępna na lokalnym rynku.

Preparation time

35 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Kurczak schezwan biryani - Ingredients

How to prepare kurczak schezwan biryani


Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Dodaj kurczaka, sól, twaróg, chutney schezwan, smażoną cebulę, posiekane liście kolendry, liście mięty na 2 łyżkach oleju i smaż przez 5 minut. Dodaj 1 szklankę wody i gotuj na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki

W dużym garnku podgrzej wodę. Dodaj sól, ryż i obgotuj. Wyjmij i dokładnie osusz ryż

Wsyp połowę ryżu do garnka i wlej curry z kurczaka. Posyp schezwan smażonym ryżem masala, smażoną cebulą, przykryj garnek i gotuj na małym ogniu, aż ryż będzie w pełni ugotowany (5-10 min).

Wymieszaj przed podaniem i udekoruj liśćmi kolendry.

See our other recipes