Dosłownie idealny przepis na indyka na Święto Dziękczynienia i Boże Narodzenie - niezawodny! Zapraszam na mój blog smak i zobacz więcej pysznych przepisów!
Opłucz rozmrożonego indyka, zachowaj szyję i narządy do późniejszego przygotowania bulionu, jeśli chcesz. Osusz indyka i umieść go piersią do góry na brytfannie. Jeśli wieczko nie zamyka się szczelnie na indyku, będziesz musiał złamać mostek, aby zapewnić ciasne dopasowanie. W przeciwnym razie nie używaj tego przepisu.
W środek indyka włożyć kawałki selera, jabłka, cebulę i masło. Nie przesadzaj. Wszystkie pozostałe kawałki ułóż na bokach indyka. Delikatną warstwę oliwy natrzyj indyka i posyp solą i pieprzem.
Dodaj filiżankę wody na dno brytfanny i przykryj, upewniając się, że pokrywka dobrze przylega. Indyk powinien mieć trochę wolnego miejsca, aby nie dotykał pokrywki brytfanny.
Umieść w nagrzanym piekarniku i gotuj w temperaturze 260°C przez godzinę, następnie wyłącz piekarnik i * nie otwieraj * przez 5-6 godzin.
Chicken lettuce wraps to danie kuchni azjatyckiej, składające się z aromatycznie przyprawionego mięsa z kurczaka i...
Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosó...
Chili con carne to pyszne i pożywne danie, które pochodzi z Meksyku, ale zyskało popularność na całym świecie. To...
Danie o niskiej zawartości węglowodanów mogą nie zapewniać natychmiastowej satysfakcji, ale z pewnością są warte w...
To danie może wymagać trochę cierpliwości i czasu, ale smak i efekt końcowy są tego warte.
Lepkie i słodkie żeberka, które są pieczone w niskiej temperaturze.