Dosłownie idealny przepis na indyka na Święto Dziękczynienia i Boże Narodzenie - niezawodny! Zapraszam na mój blog smak i zobacz więcej pysznych przepisów!
Opłucz rozmrożonego indyka, zachowaj szyję i narządy do późniejszego przygotowania bulionu, jeśli chcesz. Osusz indyka i umieść go piersią do góry na brytfannie. Jeśli wieczko nie zamyka się szczelnie na indyku, będziesz musiał złamać mostek, aby zapewnić ciasne dopasowanie. W przeciwnym razie nie używaj tego przepisu.
W środek indyka włożyć kawałki selera, jabłka, cebulę i masło. Nie przesadzaj. Wszystkie pozostałe kawałki ułóż na bokach indyka. Delikatną warstwę oliwy natrzyj indyka i posyp solą i pieprzem.
Dodaj filiżankę wody na dno brytfanny i przykryj, upewniając się, że pokrywka dobrze przylega. Indyk powinien mieć trochę wolnego miejsca, aby nie dotykał pokrywki brytfanny.
Umieść w nagrzanym piekarniku i gotuj w temperaturze 260°C przez godzinę, następnie wyłącz piekarnik i * nie otwieraj * przez 5-6 godzin.
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Korma z kurczaka to popularne danie kuchni indyjskiej, składające się z mięsa z kurczaka gotowanego w sosie na baz...
Mięsne pulpety z mielonego indyka, wystarczy pół godziny aby je przygotować. Można ich używać do różnych sosów lub...
Doskonale upieczony stek z dodatkami i eleganckim sosem.
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...