Przepis na orientalna zupa z makaronem udon

Przepis na orientalna zupa z makaronem udon

Orientalna zupa z makaronem udon

Orientalna zupa z makaronem udon

Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Orientalna zupa z makaronem udon - Składniki

Jak przygotować orientalna zupa z makaronem udon


W garnku zagotuj bulion wołowy, przyprawę chińską, olej sezamowy, sos sojowy, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

W międzyczasie upewnij się, że wołowina jest bardzo zimna, aby łatwiej ją kroić (jedną sztuczką jest włożenie jej do zamrażarki na około 30 minut wcześniej, aby łatwiej było kroić). Pokrój cienko pionowo na długie plasterki.

Przygotuj dodatki do zupy, opłucz, pokrój i posiekaj wszystko, co konieczne.

Przygotuj makaron udon zgodnie z opakowaniem (doprowadź wodę z przyprawami do wrzenia, dodaj makaron i gotuj przez 3-4 minuty). Nie odcedzaj makaronu. Zachowaj bulion, który stworzył.

Podziel 1/2 pokrojonego w plastry steku i 1/2 makaronu (wraz z bulionem do gotowania) na 2 miseczki. Polej wołowinę bulionem (to ugotuje wołowinę) i makaronem. Dodaj wybrane zioła i przyprawy.

Zobacz inne nasze przepisy