Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Zacznij od doprawienia kurczaka posiekaną cebulą, czosnkiem, imbirem, mieszanką ziół, czarnym pieprzem, curry, kminkiem i płatkami chilli.
Dobrze wmasuj przyprawy w kuchni i odstaw do lodówki na co najmniej trzydzieści minut.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wlej olej na patelnię i smaż kurczaka, aż się zrumieni.
Wstaw kurczaka do piekarnika i gotuj przez około trzydzieści minut. Odłóż patelnię z olejami i sokami na bok.
W międzyczasie przygotuj sos, podsmaż na patelni pozostałość po kurczaka. Możesz również smażyć więcej startego imbiru, posiekanej cebuli i czosnku przez kilka minut, jeśli chcesz.
Po zakończeniu odłóż na bok.
Pozostałe składniki ułóż na talerzu, pokrój piersi z kurczaka i dodaj podsmażone przyprawy jako sos.
Prosciutto i awokado to naprawdę szybka i łatwa przekąska, przepis zajmuje tylko 5 minut, ładnie wyglądaja i nadaj...
Frytki marchewkowe z kokosem to oryginalna propozycja dla miłośników smaków egzotycznych i zdrowego jedzenia. Marc...
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Chili con carne to pyszne i pożywne danie, które pochodzi z Meksyku, ale zyskało popularność na całym świecie. To...
Świetna sałatka na zimowe dni. Ciekawie dobrane składniki komponują razem nietypowy smak.
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...