Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Zacznij od doprawienia kurczaka posiekaną cebulą, czosnkiem, imbirem, mieszanką ziół, czarnym pieprzem, curry, kminkiem i płatkami chilli.
Dobrze wmasuj przyprawy w kuchni i odstaw do lodówki na co najmniej trzydzieści minut.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wlej olej na patelnię i smaż kurczaka, aż się zrumieni.
Wstaw kurczaka do piekarnika i gotuj przez około trzydzieści minut. Odłóż patelnię z olejami i sokami na bok.
W międzyczasie przygotuj sos, podsmaż na patelni pozostałość po kurczaka. Możesz również smażyć więcej startego imbiru, posiekanej cebuli i czosnku przez kilka minut, jeśli chcesz.
Po zakończeniu odłóż na bok.
Pozostałe składniki ułóż na talerzu, pokrój piersi z kurczaka i dodaj podsmażone przyprawy jako sos.
Mięsne pulpety z mielonego indyka, wystarczy pół godziny aby je przygotować. Można ich używać do różnych sosów lub...
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Smażony kalafior to jedna z moich ulubionych przystawek, ale musi być podawana z lepkim sosem serowym. Nie musisz...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.