Ten modny i smaczny przepis to prosty sposób na przygotowanie steku z flanki ... A aromatyczny sos jest absolutnie boski! Nota z przepisu: krojenie wołowiny po przekątnej, w kierunku przeciwnym do włókien, sprawia, że tradycyjnie twarde, ale aromatyczne mięso jest delikatniejsze. Uwaga dotycząca składników: jeśli zdecydujesz się użyć steku "skirt stake" do tego przepisu, może być konieczne pocięcie go na 4 kawałki, aby zmieścił się na patelni. Jeśli kawałki nie mieszczą się na patelni, gotuj je partiami, aby zapewnić najlepsze przyrumienienie. Przepis opublikowany dzięki uprzejmości kuchni Campbella.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na 10-calowej patelni na średnim ogniu. Dodać wołowinę i smażyć, aż będzie dobrze zarumieniona z obu stron i do uzyskania pożądanego wypieczenia, około 10 minut dla średnio wysmażonego mięsa. Wyjmij wołowinę z patelni.
Podgrzej 1 łyżkę masła i pozostały olej na patelni. Dodaj grzyby i gotuj przez 5 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Dodaj szalotkę, czosnek i rozmaryn, gotuj i mieszaj przez 30 sekund. Dodać zagęszczony bulion, wodę i pozostałe masło i gotować, aż masło się rozpuści.
Pokrój wołowinę ukośnie w kierunku włókien na cienkie plasterki. Mieszankę grzybową podawać z wołowiną.
Doskonale upieczony stek z dodatkami i eleganckim sosem.
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
4-składnikowy kurczak w czerwonym curry z makaronem. Łatwy, szybki i niedrogi. Słodzony mlekiem kokosowym dla niew...
Ten pyszny przepis na smażoną wołowinę teriyaki zawiera niekonwencjonalny dodatek słodkich ziemniaków
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...