Przepis na wołowina teriyaki z kawałkami batatów

Przepis na wołowina teriyaki z kawałkami batatów

Wołowina Teriyaki z kawałkami batatów

Wołowina Teriyaki z kawałkami batatów

Ten pyszny przepis na smażoną wołowinę teriyaki zawiera niekonwencjonalny dodatek słodkich ziemniaków

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Wołowina Teriyaki z kawałkami batatów - Składniki

Jak przygotować wołowina teriyaki z kawałkami batatów


Rozgrzej piekarnik do 350 ° F (180 ° C).

Wymieszaj w misce aminokwasy kokosowe, mus jabłkowy, czosnek i imbir. Dodać pokrojoną w plastry polędwicę i pozostawić do marynowania podczas gotowania batatów.

Wrzuć kawałki batatów do pół łyżki oliwy z oliwek. Dopraw solą i rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia. Piec w piekarniku, aż zmiękną, około 25 minut.

Rozgrzej pozostałą oliwę w dużym woku i dodaj grzyby, gotuj do karmelizacji. Dodać stek i marynatę i smażyć 2-3 minuty. Wymieszaj połowę dymki i dodaj ugotowane kawałki batatów.

Podawaj z resztą dymki.

Zobacz inne nasze przepisy