Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszcze lepiej! Dodaj prażone orzeszki pinii, aby uzyskać lepszy smak
35 minut
0 kcal
0.1 g
0.1 g
0.1 g
Seler pokroić w średnio grube plastry, podgrzać na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek, aż staną się przezroczyste (na średnim ogniu)
Dodać drobno posiekaną cebulę, trochę soli i pieprzu i gotować, aż będzie przezroczysta / brązowa
Pokrój bakłażana i pomidora na małe kawałki, obierz ząbki czosnku i po prostu przekrój je 2-3 razy
Odłuż na bok seler i cebulę i użyj tej samej patelni do kawałków bakłażana
Ugotuj na patelni kawałki bakłażana z dodatkiem soli i czosnku w maksymalnie 3-4 łyżkach oliwy z oliwek, aż bakłażan zacznie mięknąć i rumienić się (średnio wysoka temperatura) - dodaj trochę wody, jeśli bakłażan zacznie wysychać
Gdy bakłażan znacznie się zmniejszy, a skórka zacznie odpadać, dodaj seler, cebulę i trochę pieprzu i gotuj przez kolejne 10-15 minut (na średnim ogniu)
Dodaj obrane pomidory lub sos pomidorowy z kilkoma świeżymi liśćmi bazylii i odrobiną rozmarynu
Przykryj i gotuj przez co najmniej 20 minut (może trwać do 90 minut dla niesamowitego smaku) na małym ogniu
Podawaj ze spaghetti lub makaronem i posyp parmezanem
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...