Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszcze lepiej! Dodaj prażone orzeszki pinii, aby uzyskać lepszy smak
35 minut
0 kcal
0.1 g
0.1 g
0.1 g
Seler pokroić w średnio grube plastry, podgrzać na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek, aż staną się przezroczyste (na średnim ogniu)
Dodać drobno posiekaną cebulę, trochę soli i pieprzu i gotować, aż będzie przezroczysta / brązowa
Pokrój bakłażana i pomidora na małe kawałki, obierz ząbki czosnku i po prostu przekrój je 2-3 razy
Odłuż na bok seler i cebulę i użyj tej samej patelni do kawałków bakłażana
Ugotuj na patelni kawałki bakłażana z dodatkiem soli i czosnku w maksymalnie 3-4 łyżkach oliwy z oliwek, aż bakłażan zacznie mięknąć i rumienić się (średnio wysoka temperatura) - dodaj trochę wody, jeśli bakłażan zacznie wysychać
Gdy bakłażan znacznie się zmniejszy, a skórka zacznie odpadać, dodaj seler, cebulę i trochę pieprzu i gotuj przez kolejne 10-15 minut (na średnim ogniu)
Dodaj obrane pomidory lub sos pomidorowy z kilkoma świeżymi liśćmi bazylii i odrobiną rozmarynu
Przykryj i gotuj przez co najmniej 20 minut (może trwać do 90 minut dla niesamowitego smaku) na małym ogniu
Podawaj ze spaghetti lub makaronem i posyp parmezanem
Lekka, zdrowa i pożywna sałatka o niskiej zawartości tłuszczu, gotowa w kilka minut.
Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Miodowo miętowe marchewki to smaczna i aromatyczna propozycja dla miłośników warzyw oraz ciekawych połączeń smakow...
Oto sposób na szybkie uzyskanie doskonałego smaku. To szybkie danie na patelni składa się z pasków smażonego kurcz...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Ta zupa ma wiele aromatycznych przypraw. To wegańska zupa pełna smaku! Podawaj z ryżem jaśminowym z różą kokosową,...