Wegetariańskie manchurian to bardzo pyszne kulki zanurzone w pysznym sosie. Wegetariański manchurian może służyć jako przekąska lub jako dodatek i może być podawany z sosem lub bez sosu, to zależy. To jedno z najlepszych i najsmaczniejszych dań. W Indiach wegetariańskie manchurian ma inną nazwę, desi Chinese veg manchurian lub indo-Chinese veg manchurian, ponieważ jest to połączenie kuchni chińskiej i indyjskiej. Jest proste do zrobienia w domu z niewielką ilością składników.
Kulki mandżurskie: weź 2 szklanki startej kapusty i wyciśnij z niej wodę. W misce wymieszaj kapustę, 1 łyżeczkę posiekanego imbiru, 1 łyżeczkę posiekanego zielonego chilli, ¼ szklanki besanu (gram mąki) i sól do smaku. Robić małe kulki i smażyć na małym ogniu do złotobrązowego.
Dodaj 3 łyżeczki (20 g) ching's secret veg manchurian miracle masala do 2 filiżanek (300 ml) wody i dobrze wymieszaj.
Podgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż 1 szklankę (100g) pokrojonych w kostkę warzyw (cebulę, paprykę, marchewkę) przez 2-3 minuty i dodaj kulki mandżurskie
Dodaj masala i dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Aby uzyskać gęstszy sos, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i podawaj na gorąco
Chicken chilli to pikantne, soczyste i aromatyczne danie. Chilli z kurczaka ma fantastyczny smak, lekko ostre.
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Gotowe w mniej niż 20 minut. Świeże warzywa, krewetki i doskonale doprawiony sos składają się na niezapomniany pos...
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztk...