Przepis na wegetariańskia manchurian

Przepis na wegetariańskia manchurian

Wegetariańskia manchurian

Wegetariańskia manchurian

Wegetariańskie manchurian to bardzo pyszne kulki zanurzone w pysznym sosie. Wegetariański manchurian może służyć jako przekąska lub jako dodatek i może być podawany z sosem lub bez sosu, to zależy. To jedno z najlepszych i najsmaczniejszych dań. W Indiach wegetariańskie manchurian ma inną nazwę, desi Chinese veg manchurian lub indo-Chinese veg manchurian, ponieważ jest to połączenie kuchni chińskiej i indyjskiej. Jest proste do zrobienia w domu z niewielką ilością składników.

Preparation time

35 minut

Calories

-

Carbs

-

Proteins

-

Fats

-

Wegetariańskia manchurian - Ingredients

How to prepare wegetariańskia manchurian


Kulki mandżurskie: weź 2 szklanki startej kapusty i wyciśnij z niej wodę. W misce wymieszaj kapustę, 1 łyżeczkę posiekanego imbiru, 1 łyżeczkę posiekanego zielonego chilli, ¼ szklanki besanu (gram mąki) i sól do smaku. Robić małe kulki i smażyć na małym ogniu do złotobrązowego.

Dodaj 3 łyżeczki (20 g) ching's secret veg manchurian miracle masala do 2 filiżanek (300 ml) wody i dobrze wymieszaj.

Podgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż 1 szklankę (100g) pokrojonych w kostkę warzyw (cebulę, paprykę, marchewkę) przez 2-3 minuty i dodaj kulki mandżurskie

Dodaj masala i dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Aby uzyskać gęstszy sos, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.

Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i podawaj na gorąco

See our other recipes