Wegetariańskie manchurian to bardzo pyszne kulki zanurzone w pysznym sosie. Wegetariański manchurian może służyć jako przekąska lub jako dodatek i może być podawany z sosem lub bez sosu, to zależy. To jedno z najlepszych i najsmaczniejszych dań. W Indiach wegetariańskie manchurian ma inną nazwę, desi Chinese veg manchurian lub indo-Chinese veg manchurian, ponieważ jest to połączenie kuchni chińskiej i indyjskiej. Jest proste do zrobienia w domu z niewielką ilością składników.
Kulki mandżurskie: weź 2 szklanki startej kapusty i wyciśnij z niej wodę. W misce wymieszaj kapustę, 1 łyżeczkę posiekanego imbiru, 1 łyżeczkę posiekanego zielonego chilli, ¼ szklanki besanu (gram mąki) i sól do smaku. Robić małe kulki i smażyć na małym ogniu do złotobrązowego.
Dodaj 3 łyżeczki (20 g) ching's secret veg manchurian miracle masala do 2 filiżanek (300 ml) wody i dobrze wymieszaj.
Podgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż 1 szklankę (100g) pokrojonych w kostkę warzyw (cebulę, paprykę, marchewkę) przez 2-3 minuty i dodaj kulki mandżurskie
Dodaj masala i dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Aby uzyskać gęstszy sos, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
Udekoruj posiekanym szczypiorkiem i podawaj na gorąco
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Receptura Schezwan Chicken Biryani jest niesamowita i łatwa do wykonania, podawana z autentycznym smakiem kuchni i...
Chcesz spróbować prostego, najszybszego smażonego ryżu z mango? Pyszne śniadanie, na które warto się obudzić.
6 składników i kilka minut swojego czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć to curry, niesamowite danie...
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Przygotuj łatwe śniadanie schezwan masala pav w domu dla swoich bliskich. Przepis Schezwan masala pav jest tak pys...