Przepis na kotleciki bezmięsne

Przepis na kotleciki bezmięsne

Kotleciki bezmięsne

Kotleciki bezmięsne

Ich prawdziwa nazwa to "hush, puppy", co oznacza "cicho, szczeniaku" Skąd wzieła się ta nazwa? Jedna z historii jest taka, że mężczyźni często zabierali ze sobą psy, gdy szli na ryby. Gdy mężczyźni smażyli złowioną rybę, psy zgłodniały i zaczęły szczekać. Aby je uspokoić, mężczyźni smażyli ciasto kukurydziane bez żadnej ryby i karmili nim psy, mówiąc: „Cicho, szczeniaku!”

Czas przygotowania

20 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Kotleciki bezmięsne - Składniki

Jak przygotować kotleciki bezmięsne


Wsypać mąkę kukurydzianą, mąkę zwykłą, proszek do pieczenia i sól do dużej miski i wymieszać.

Wbić jajko do miski średniej wielkości i ubijać widelcem, aż będzie dobrze wymieszane.

Dodać do jajka kawałki cebuli i mleko i dobrze wymieszać.

Wymieszać jajko, mleko i kawałki cebuli z sypkimi składnikami.

Wlać trochę oleju na patelnię i podgrzać

Gdy olej jest gorący, ostrożnie wrzzucać ciasto na patelnię. Jedna czubata łyżka ciasta na każdy kotlet. Można usmażyć od razu 5-6 kotlecików.

Hush puppies zanurzy się w gorącym oleju. Po 1-2 minutach kotleciki będą złotobrązowe.

Użyj łyżki cedzakowej, aby wyjąć kotleciki. Odsączyć z nadmiaru oleju

Zobacz inne nasze przepisy