Przepis na acquacotta - zupa toskańska

Przepis na acquacotta - zupa toskańska

Acquacotta - zupa toskańska

Acquacotta - zupa toskańska

Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. Dziś jesteśmy po prostu wdzięczni, że mamy obfity i smaczny sposób na wykorzystanie resztek składników, które tworzą głęboko satysfakcjonujący posiłek, który jest nie tylko dobrze zbilansowany i zdrowy, ale także łatwy do skomponowania. Chociaż może nie była to potrawa dla bogatych, myślimy, że będziesz bardzo zaskoczony.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Acquacotta - zupa toskańska - Składniki

Jak przygotować acquacotta - zupa toskańska


W garnku rozgrzać oliwę.

Dodać cebulę, pomidory, marchewkę, seler i paprykę. Smażyć przez 3-5 minut.

Dodać bulion warzywny, bazylię i majeranek. Gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut.

Do misek do serwowania włożyć kromki chleba i włożyć jajko gotowane i wlać danie.

Zobacz inne nasze przepisy