Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. Dziś jesteśmy po prostu wdzięczni, że mamy obfity i smaczny sposób na wykorzystanie resztek składników, które tworzą głęboko satysfakcjonujący posiłek, który jest nie tylko dobrze zbilansowany i zdrowy, ale także łatwy do skomponowania. Chociaż może nie była to potrawa dla bogatych, myślimy, że będziesz bardzo zaskoczony.
35 minut
-
-
-
-
W garnku rozgrzać oliwę.
Dodać cebulę, pomidory, marchewkę, seler i paprykę. Smażyć przez 3-5 minut.
Dodać bulion warzywny, bazylię i majeranek. Gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Do misek do serwowania włożyć kromki chleba i włożyć jajko gotowane i wlać danie.
Miodowo miętowe marchewki to smaczna i aromatyczna propozycja dla miłośników warzyw oraz ciekawych połączeń smakow...
Chcesz spróbować prostego, najszybszego smażonego ryżu z mango? Pyszne śniadanie, na które warto się obudzić.
Niesamowita konsystencja i smak, na pewno jest to coś, co będziesz robił częściej. Przepis, którego używam, jest m...
Bezglutenowe, bezmleczne, rozpływające się w ustach ciasteczka gotowe w 15 minut i tylko z 3 składnikami
Chili z indyka, pełne białka i fasoli z niesamowitym smakiem, który zachwyci Twoją rodzinę!
Jak zrobić fritattas. Idealne na lekkie śniadanie, obiad lub kolacja.