Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosół z makaronem.
W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodać cebulę i marchewkę, a następnie posolić. Smażyć około 5 minut, aż cebula stanie się przezroczysta, a marchewki zmiękną. Dodać czosnek i smażyć około 30 sekund.
Dodaj do garnka seler, paprykę i grzyby. Warzywa polać bulionem z kurczaka i wymieszać z czerwoną i zieloną salsą. Dodać suszoną bazylię i wymieszać.
Bez makaronu: przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 minut lub do miękkości warzyw. Z makaronem: doprowadzić do wrzenia, dodać makaron i gotować na dużym ogniu przez 8-10 minut, aż makaron będzie miękki. Do tego czasu warzywa powinny być miękkie.
Odkryć, zmniejszyć temperaturę gotowania. Dodać kurczaka i gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Spróbuj, w razie potrzeby dodaj więcej soli.
Zdjąć z ognia. Rozłożyć i udekorować świeżymi liśćmi kolendry. Podawać z kawałkami limonki.
Zupa o niesamowitnym orientalnym smaku z dodatkiem polęwdicy i makaronu udon
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Zupa dyniowa z kurkumą rozgrzeje twoje kości. Jest tak kremowa i pyszna, że nie zdasz sobie sprawy, jakie jest zdr...
Ten super szybki i łatwy przepis na sałatkę ze steków został zainspirowany daniem, które znalazłem w lokalnej kawi...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Chili con carne to pyszne i pożywne danie, które pochodzi z Meksyku, ale zyskało popularność na całym świecie. To...