Przepis na zupę z kurczaka w jednym garnku z warzywami. Dodaj trochę makaronu, aby przekształcić ją w pożywną rosół z makaronem.
W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodać cebulę i marchewkę, a następnie posolić. Smażyć około 5 minut, aż cebula stanie się przezroczysta, a marchewki zmiękną. Dodać czosnek i smażyć około 30 sekund.
Dodaj do garnka seler, paprykę i grzyby. Warzywa polać bulionem z kurczaka i wymieszać z czerwoną i zieloną salsą. Dodać suszoną bazylię i wymieszać.
Bez makaronu: przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 minut lub do miękkości warzyw. Z makaronem: doprowadzić do wrzenia, dodać makaron i gotować na dużym ogniu przez 8-10 minut, aż makaron będzie miękki. Do tego czasu warzywa powinny być miękkie.
Odkryć, zmniejszyć temperaturę gotowania. Dodać kurczaka i gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Spróbuj, w razie potrzeby dodaj więcej soli.
Zdjąć z ognia. Rozłożyć i udekorować świeżymi liśćmi kolendry. Podawać z kawałkami limonki.
Chicken chilli to pikantne, soczyste i aromatyczne danie. Chilli z kurczaka ma fantastyczny smak, lekko ostre.
Miodowo miętowe marchewki to smaczna i aromatyczna propozycja dla miłośników warzyw oraz ciekawych połączeń smakow...
Tatar z tuńczyka inspirowany kuchnią azjatycką. Wspaniała potrawa podawana w formie sałatki. Inne wydanie tuńczyka...
Doskonale upieczony stek z dodatkami i eleganckim sosem.
Duszony ananas lub lokalnie znany jako „pajeri nenas” jest dodatkiem do nasi minyak (ryż maślany) podawanego częst...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...