Przepis na zupę pho z indyka

Przepis na zupę pho z indyka

Zupę pho z indyka

Zupę pho z indyka

Ten przepis na indyka pho jest niewiarygodnie szybki i smakuje świetnie. Następnym razem, gdy będziesz mieć resztki indyka, wiesz, co robić.

Czas przygotowania

15 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Zupę pho z indyka - Składniki

Jak przygotować zupę pho z indyka


Upraż laski cynamonu, anyż i goździki w średnim rondelku na średnim ogniu, aż zaczną pachnieć, około 2 minut.

Do rondla dodać rosół z kości indyka, imbir, sos rybny i sos sojowy. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

W międzyczasie zagotuj 2 litry wody w innym rondlu. Dodaj makaron, gotuj przez 2-3 minuty. Odcedź i przenieś równomiernie do dwóch misek.

Wyrzucić przyprawy z bulionu. Dodaj warzywa i zwiększ temperaturę. Doprowadź ponownie do wrzenia lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Podawać połowę indyka w jednej misce na makaron. Zalej połowę bulionu łącznie z warzywami. Na wierzch ze świeżą kolendrą, sosem sriracha i / lub sosem hoisin. Dodaj świeżego soku z limonki. Gotowe!

Zobacz inne nasze przepisy