Tarta z truskawkami, pyszny przepis na lekkie ciasto z owocami.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Mąkę przesiej na deskę lub do miski. Zrób studnię pośrodku. Dodaj masło, wodę, żółtko, cukier, wanilię i skórkę pomarańczową. Rozłóż składniki na środku, rozgnieć, aż ciasto będzie gładkie.
Wyłóż ciasto na spód i boki talerza. Nakłuć widelcem spód i boki ciasta. Piec 15-20 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie jasno złote. Schłodzić.
Aby zrobić glazurę, przełożyć konfitury wiśniowe do małego rondelka i powoli rozpuścić na małym ogniu. Lekko ostudź i posmaruj spód ciasta.
Umyj, obłóż i pokrój truskawki. Wypełnij ciasto truskawkami i polej na wierzch polewą wiśniową.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru na lekką i puszystą masę i podawać z plasterkiem tarty truskawkowej!
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...
Trzyskładnikowy deser brzoskwiniowy. Smakowita i chrupiące przekąska gotowa w kilka minut
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
Koktajl śniadaniowy składający się tylko z 4 składników to najszybsze śniadanie, jakie możesz przyrządzić w pracow...
Spraw, aby lato było pełne dreszczy z waniliowym koktajlem mlecznym. Koktajl waniliowy to najbardziej uwielbiany p...