Tarta z truskawkami, pyszny przepis na lekkie ciasto z owocami.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Mąkę przesiej na deskę lub do miski. Zrób studnię pośrodku. Dodaj masło, wodę, żółtko, cukier, wanilię i skórkę pomarańczową. Rozłóż składniki na środku, rozgnieć, aż ciasto będzie gładkie.
Wyłóż ciasto na spód i boki talerza. Nakłuć widelcem spód i boki ciasta. Piec 15-20 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie jasno złote. Schłodzić.
Aby zrobić glazurę, przełożyć konfitury wiśniowe do małego rondelka i powoli rozpuścić na małym ogniu. Lekko ostudź i posmaruj spód ciasta.
Umyj, obłóż i pokrój truskawki. Wypełnij ciasto truskawkami i polej na wierzch polewą wiśniową.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru na lekką i puszystą masę i podawać z plasterkiem tarty truskawkowej!
Świeże i lekkie ciasto, które można zjeść przy filiżance dobrej kawy.
Ta 1-minutowa kawa mrożona to najlepszy sposób na rozkoszowanie się filiżanką kawy latem! Jeśli jeszcze tego nie p...
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Ulubiony koktajl z dzieciństwa powraca, tym razem z alkoholem i lodami.
To świetny przepis na ciepłą pogodę. Możesz mieć ładny, świeży kawałek ciasta bez ciepła z piekarnika. Z miłością,...
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...