Przepis na ciasteczka śniadaniowe paleo

Przepis na ciasteczka śniadaniowe paleo

Ciasteczka śniadaniowe paleo

Ciasteczka śniadaniowe paleo

Miękke, słodke i ciągnące się świeżo upieczone, rozpływają się w ustach. Gotowe w kilkanaście minut.

Czas przygotowania

15 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Ciasteczka śniadaniowe paleo - Składniki

Jak przygotować ciasteczka śniadaniowe paleo


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.

W misce wymieszaj mąkę migdałową, kokos, proszek do pieczenia i sól. Zrobić zagłębienie na środku miski i wlać roztopiony olej kokosowy, miód i ekstrakt waniliowy, mieszając razem z suchymi składnikami, aż masa będzie ładna i gęsta.

Wrzuć wiórki czekoladowe, a następnie uformuj około 8-9 kulek. Kulki układamy na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku przez 10 minut przed wyjęciem i odstawieniem do ostygnięcia.

Aby zrobić koktajl mleczny, umieść truskawki w misce i rozgnieć widelcem do uzyskania konsystencji gęstego dżemu / puree. Dodaj agawę, dobrze mieszając.

Umieść w szklance lub słoiku i dodaj mleko. Wymieszaj / wstrząśnij, aby równomiernie rozprowadzić sos truskawkowy.

Po schłodzeniu (możesz je włożyć do lodówki, aby ostygły, jeśli chcesz), ciesz się tymi słodkimi ciasteczkami kokosowymi i czekoladowymi wraz z chłodnym, kremowym koktajlem mlecznym.

Zobacz inne nasze przepisy