Chrupiące, kremowe i cytrynowe placuszki z cukinii to doskonały dodatek.
Cukinię pokrój na małe kawałki. Umieść w robocie kuchennym i miksuj, aż pozostaną małe kawałki. (inną opcją jest użycie kratki na robocie kuchennym).
W średniej misce dodaj cukinię, sok z cytryny, natkę pietruszki, mąkę, jajka, przyprawy, parmezan i bułkę tartą. Wymieszaj razem.
Rozłóż oliwę na dużej patelni i podgrzej na średnim ogniu. Dodaj trochę mniej niż ¼ szklanki ciasta na patelnię na każdy placek. Smaż na złoty kolor, około 45 sekund z każdej strony.
Połóż kilka warstw ręcznika papierowego na blasze lub talerzu. Gdy placki będą gotowe, przełóż je do naczynia i pozwól ręcznikowi wchłonąć nadmiarowy olej.
Udekoruj sokiem z cytryny i odrobiną greckiego jogurtu.
Czarna fasola, cebula, papryka, czosnek i rosół gotowane na wolnym ogniu przez wiele godzin, ręcznie miksowane do...
Zrobiłam to w deszczową niedzielę, kiedy zostało zbyt dużo warzyw. Jak wszystkie sosy, dzień później smakuje jeszc...
Miodowo miętowe marchewki to smaczna i aromatyczna propozycja dla miłośników warzyw oraz ciekawych połączeń smakow...
Te danie pochodzi z Toskanii wieki temu jako środek dla ubogich do wykorzystania czerstwego, resztkowego chleba. D...
Pomysł na kremowe spaghetti z ricottą i szpinakiem. Pyszny obiad dla każdego
Domowe masła orzechowe to absolutna bomba! Gotowe w kilka minut, bezglutenowe, paleo i wegańskie, są doskonalą zdr...