Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i domowym dżemem
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni f.
Wyłóż płytką blachę do pieczenia papierem do pieczenia pokrytym nieprzywierającym sprayem lub masłem.
W średniej misce ubić białka na sztywno.
Bez mycia ubijaczki, ubij żółtka w dużej misce.
Stopniowo dodawać cukier. Kontynuuj bicie.
Skrobię kukurydzianą i wanilię dodaj na żółtka.
Ostrożnie wymieszaj białka z żółtkami i wlej ciasto na przygotowaną patelnię. Równomiernie rozprowadzić ciasto i piec 12 - 15 minut
Ustaw na stojaku do chłodzenia pokrytym ręcznikiem. Ostrożnie wyjmij pergamin i zawiń ciasto w ręcznik. Ostudzić.
W robocie kuchennym zmiksuj twaróg i cukier puder na gęstą i gładką masę. Odłożyć na bok.
W małej rondelku ugotować truskawki i cukier do uzyskania gęstej masy; około 15 minut. Niech ostygnie całkowicie.
Po ostygnięciu ciasta rozwinąć i lekko posmarować mieszanką twarogową, a następnie dżemem.
Zwiń ciasto, aby zamknąć nadzienie, łączeniem do dołu.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem i wstaw do lodówki.
Te 4-składnikowe surowe batony kakaowe są pełne dobroci i smaku. Idealny na przekąskę w podróży lub deser! Przyjaz...
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Cudownie kremowy pieczony camembert polany ciepłymi jagodami nasączonymi miodem i balsamem oraz kandyzowanymi orze...
Deser bez pieczenia inspirowany margaritą zaspokoi zapotrzebowanie na słodko-cierpki, kremowy deser, który jest ca...
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...