Przepis na indyjskie schezwan tawa pulao

Przepis na indyjskie schezwan tawa pulao

Indyjskie schezwan tawa pulao

Indyjskie schezwan tawa pulao

Schezwan tawa pulao to mieszane danie z ryżu popularne w kuchni indyjskiej. Chociaż niektóre z jego odmian kojarzą się z perskimi wpływami w północnych Indiach, jest ono również wspominane w starożytnych tekstach indyjskich, takich jak yagnavalkya smriti. Opinie na temat różnic między pulao a biryani i czy w ogóle istnieje między nimi różnica, są różne.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Indyjskie schezwan tawa pulao - Składniki

Jak przygotować indyjskie schezwan tawa pulao


Rozgrzej olej na patelni, dodaj czosnek, imbir i sautéw. Dodaj cebulę i sautéw do złotego koloru
Dodać pokrojone pomidory, sól i pav bhaji masala i dobrze wymieszać.
Dodać chings secret schezwan chutney i sautéw.
Dodajemy kostki cebuli, kostki papryki, kalafiora, kostki pomidorów, zielony groszek i sautéj raz jeszcze.
Na patelnię dodajemy ryż, skrapiamy wodą i dobrze mieszamy.
Dodać masło i posiekaną kolendrę, wymieszać.
Wyjąć do miski do serwowania i podawać na gorąco.

Zobacz inne nasze przepisy