Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Rozgrzej piekarnik do 170c.
Jajka, cukier, masło, wiórki kokosowe, skórkę i sok z cytryny i pomarańczy, mleko kokosowe i mąkę włożyć do robota kuchennego i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Wlać do posmarowanej masłem 22 cm (9 cali) blaszki do ciasta.
Umieść blachę na dolnym ruszcie piekarnika i piecz przez 60 - 80 minut. Luźno przykryj folią aluminiową, gdy w połowie pieczenia ciasto zrobi się brązowe, odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Pokrój i podawaj z odrobiną bitej śmietany i dżemem z marakui lub jagód i posyp trochę prażonych wiórek kokosowych.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Ten bezmączny deser jest lekki i smaczny. Każda rolka jest przekładana lekkim nadzieniem ze słodkiej śmietanki i d...
Zapraszam do spróbowania moich pysznych kokosowych naleśników! Te smaczne i zdrowe naleśniki to doskonały wybór dl...
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...
Trzyskładnikowy deser brzoskwiniowy. Smakowita i chrupiące przekąska gotowa w kilka minut