Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Rozgrzej piekarnik do 170c.
Jajka, cukier, masło, wiórki kokosowe, skórkę i sok z cytryny i pomarańczy, mleko kokosowe i mąkę włożyć do robota kuchennego i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Wlać do posmarowanej masłem 22 cm (9 cali) blaszki do ciasta.
Umieść blachę na dolnym ruszcie piekarnika i piecz przez 60 - 80 minut. Luźno przykryj folią aluminiową, gdy w połowie pieczenia ciasto zrobi się brązowe, odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Pokrój i podawaj z odrobiną bitej śmietany i dżemem z marakui lub jagód i posyp trochę prażonych wiórek kokosowych.
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Mój ulubiony przepis, który robię co tydzień, maślane, łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślankowe! Świetne równie...
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Kto powiedział, że żelki są tylko dla dzieci? To musi być najbardziej zabawny sposób na dostarczenie ważnych skład...
Świeże i lekkie ciasto, które można zjeść przy filiżance dobrej kawy.
Bez dwóch zdań to mój ulubiony deser. Wyjątkową cechą tego przepisu jest to, że dzięki łatwej zamianie można to zr...