Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Rozgrzej piekarnik do 170c.
Jajka, cukier, masło, wiórki kokosowe, skórkę i sok z cytryny i pomarańczy, mleko kokosowe i mąkę włożyć do robota kuchennego i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Wlać do posmarowanej masłem 22 cm (9 cali) blaszki do ciasta.
Umieść blachę na dolnym ruszcie piekarnika i piecz przez 60 - 80 minut. Luźno przykryj folią aluminiową, gdy w połowie pieczenia ciasto zrobi się brązowe, odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Pokrój i podawaj z odrobiną bitej śmietany i dżemem z marakui lub jagód i posyp trochę prażonych wiórek kokosowych.
Deser bez pieczenia inspirowany margaritą zaspokoi zapotrzebowanie na słodko-cierpki, kremowy deser, który jest ca...
To ciasto to wspaniały, pyszny sposób na świętowanie urodzin. Aby zrobić większy stos kruchego ciasta, należy podw...
Zdrowy i bogaty w białko deser, który zaspokoi Twoje słodycze
W zaledwie 30 minut możesz zrobić własne bułeczki do hamburgerów od podstaw!
Domowy chleb bananowy szybki i łatwy do wykonania. Pyszny i aromatyczny, na pewno zrobisz go nie raz.