Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są naprawdę dobre.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:
W robocie kuchennym umieść cukierki czekoladowe (batony lub czekoladę) i orzechy włoskie i miksuj na małe kawałki.
Do miski przesiej mąkę, sól i proszek do pieczenia.
W mikserze umieść masło i cukier i mieszaj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Dodaj jajko, wanilię i mleko i wymieszaj na małych obrotach.
Powoli dodawaj suche składniki do miksera, naprzemiennie z kawałkami czekolady i orzechów włoskich, przy małych obrotach.
Uformować kulkę i posypać mąką. Zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Z ciasta wyłamać małe kawałki i uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Dociśnij spód szklanki do ciasta, aby było lepkie, a spód szklanki zanurz w cukrowym pudrze i spłaszcz ciastko szklanym dnem pokrytym cukrem.
Piecz 10-12 minut.
Kremowe, rozpływające się w ustach, uzależniające niebiańskie przekąski to kiście czekoladowych migdałów przygotow...
Spraw, aby lato było pełne dreszczy z waniliowym koktajlem mlecznym. Koktajl waniliowy to najbardziej uwielbiany p...
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
Stromboli - wszystkie twoje ulubione mięsa połączone w jedną całość, aby stworzyć pyszną kolację stromboli.
Ulubiony koktajl z dzieciństwa powraca, tym razem z alkoholem i lodami.
Paleo pełne białka, o niskiej zawartości tłuszczu, niskowęglowodanowej i bezglutenowej, przygotowanie trwa zaledwi...