Te ciasteczka to dobry sposób na wykorzystanie batonów, czekolady i orzechów włoskich, a najlepsze jest to, że są naprawdę dobre.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni:
W robocie kuchennym umieść cukierki czekoladowe (batony lub czekoladę) i orzechy włoskie i miksuj na małe kawałki.
Do miski przesiej mąkę, sól i proszek do pieczenia.
W mikserze umieść masło i cukier i mieszaj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Dodaj jajko, wanilię i mleko i wymieszaj na małych obrotach.
Powoli dodawaj suche składniki do miksera, naprzemiennie z kawałkami czekolady i orzechów włoskich, przy małych obrotach.
Uformować kulkę i posypać mąką. Zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
Z ciasta wyłamać małe kawałki i uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Dociśnij spód szklanki do ciasta, aby było lepkie, a spód szklanki zanurz w cukrowym pudrze i spłaszcz ciastko szklanym dnem pokrytym cukrem.
Piecz 10-12 minut.
Moja propozycja to świeża bita śmietana i świeże truskawki i nie zapomnij o filiżance dobrej kawy.
Pyszne, a jednocześnie takie proste. Ten tropikalny słodki deser nie może się nie udać.
To ciasto było autorskim przepisem mojej babci Marii, dziś będą jej urodziny, więc postanowiłam upiec to ciasto po...
Minimalistyczne wypieki w najlepszym wydaniu! Kilka składników tworzy tę piękną prezentację. Cierpkie jabłka grann...
Ten przepis to idealne połączenie słodyczy i kwaśnej puszystej, wilgotnej i nieodpartej konsystencji. Dopełnij to...
Jedzenie produktów bezglutenowych i bezzbożowych nie musi być trudne. Dobrym przykładem jest to ciasto czekoladowe...