Przepis na klasyczny domowy chleb bananowy

Przepis na klasyczny domowy chleb bananowy

Klasyczny domowy chleb bananowy

Klasyczny domowy chleb bananowy

Domowy chleb bananowy szybki i łatwy do wykonania. Pyszny i aromatyczny, na pewno zrobisz go nie raz.

Czas przygotowania

60 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Klasyczny domowy chleb bananowy - Składniki

Jak przygotować klasyczny domowy chleb bananowy


Ubij jajka z cukrem na gładką puszystą pianę.

Dodaj banany, obrane i rozgniecione. Wymieszaj ciasto.

Teraz dodaj mąkę, cynamon w proszku, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i mielony imbir.

Na tym etapie dodaj stopione masło. Dobrze wymieszać.

Wlej ciasto do foremki chlebowej i piecz przez 40-50 minut w 180 stopniach Celsjusza.

Zobacz inne nasze przepisy