Przepis na pulpety z indyka

Przepis na pulpety z indyka

Pulpety z indyka

Pulpety z indyka

Mięsne pulpety z mielonego indyka, wystarczy pół godziny aby je przygotować. Można ich używać do różnych sosów lub podać z ryżem i surówką. Lekko słodkie, przełamią smak każdej potrawy.

Czas przygotowania

35 minut

Kalorie

-

Węglowowdany

-

Białka

-

Tłuszcze

-

Pulpety z indyka - Składniki

Jak przygotować pulpety z indyka


Ustawić piekarnik na temperaturę 200 stopni C

W robocie kuchennym dodaj marchewki i jabłko. Miksować, aż będzie bardzo drobno posiekane.

Umieść wszystkie składniki w misce i mieszaj, aż dobrze się połączą. Uformuj klopsiki w rozmiar piłeczki golfowej. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz przez 15-18 minut, aż lekko się zarumienią.

Dodaj odrobinę sosu i roztopioną mozzarellę. Z pewnością można je wrzucić do jakiegoś sosu i podawać z makaronem.

Zobacz inne nasze przepisy